Voorjaarsactie 2016

Nierdialyse en Fysiotherapie in Beni Soeuf, Egypte

 

In 2013 hebben wij uw steun gevraagd voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in Beni Soeuf, Egypte. Mede dankzij uw hulp is een bouwlocatie bestaande uit een kelder en 4 verdiepingen een modern ziekenhuis van zes verdiepingen geworden. Foto’s daarvan zijn te zien op onze website www.stpaulus.okkn.nl, onder Nieuws, 2016, maart: Update najaarsactie 2013.

Het ziekenhuis heeft vier operatiekamers, een apotheek, een fysiotherapie-afdeling met zes behandelruimtes en een wachtruimte maar ook een nierdialyse afdeling bestaande uit tien nierdialyse-units. Verder beschikt men over een MRI- en CT scanner. Er zijn 60 bedden voor patiënten waarvan een aantal voor intensive care. Ook is er een kraamafdeling met acht couveuses.

De artsen, en ook een tandarts, werken op vrijwillige basis en het ziekenhuis is toegankelijk voor iedereen, ongeacht geloofsovertuiging. Veel van de patiënten zijn arm en geven een bijdrage in de kosten van hun behandeling. Hun eigen bijdrage dekt echter de kosten, die voornamelijk het afbetalen van de apparatuur betreffen, helaas niet.

Wij hopen dat u een bijdrage wilt geven in de nierdialyse- en fysiotherapie behandelingen en wij streven daarbij naar een bedrag van € 3.000,--. Dialyse is noodzakelijk voor mensen die op een nier wachten. Een nierdialyse behandeling kost in Egypte € 25,--. Velen van u zullen weten wat een verschil een reeks fysiotherapie behandelingen kan  maken: weer vrij en pijnloos kunnen bewegen. Een fysiotherapie behandeling kost € 15,--.  Alvast bedankt voor uw steun aan onze Koptische vrienden in Egypte!

 

Giften voor deze actie kunt u overmaken aan:

St. Paulus, ok missie en diaconaat buitenland te Capelle a/d IJssel
Bank: NL85INGB0000464575
o.v.v. Egypte

 

Namens Sint Paulus, ok missie en diaconaat buitenland,

Karen Dejonge,

contactpersoon Egypte