Najaarsactie 2015

De stopcontacten zitten vol spanning te wachten!

 

Hoe doe je dat, als seminarie in Congo, als je de vraag krijgt of je een paar (extra) opleidingen voor jouw regio uit de grond wilt stampen in een land waar maar weinig functioneert zoals het eigenlijk zou moeten ? Als je als Christenen blijkbaar de hoop van het land bent, dan geeft DAT wel een heel ander gevoel! Dat geeft iets van: “we maken blijkbaar iets waar, we zijn zichtbaar als teken van Hoop, als de ‘Nieuwe richting’ waar we naar toe moeten”. Geloof dat buiten de rietmatten van het kerkje blijkbaar toch een verschil maakt.

Welnu, die groep mensen van het Anglicaanse seminarie in Bunia, heeft het waar gemaakt: het  is ze gelukt om naast de theologie opleiding  er ook een voor bouwkunde, voor landbouw en werktuigbouw uit de grond te stampen  èn …….. draaiend te krijgen. Een prestatie ! Het seminarie in Bunia heet nu dan ook Anglicaanse universiteit. Van hieruit gezien misschien een groot woord, maar wel iets waar ze daar veel aan hebben.  En waar je laat zien dat Geloof bergen kan verzetten.

Nu zijn ze in Bunia op een punt aangekomen dat er echt vaart in komt en we kregen de vraag of we dit keer zouden willen helpen met de aanschaf van één computer per studiegroep. De stroom is er al, de zonnecollectoren van onze Zwitserse geloofsgenoten doen het namelijk geweldig. De stopcontacten  zitten er al vol verwachting naar uit te kijken om gevuld te worden……..Geeft u deze doorzetters een duw op weg naar een werkend systeem?  We vragen u om alle energie die men in Bunia erin heeft gestoken te belonen met 4 computers. Hartelijk dank daarvoor !!

 

Loek Wagenaar,

namens Sint Paulus, OK Missie en Diaconaat Buitenland

De opbrengst van de voorjaarsactie 2015 voor de opleiding van docenten aan de seminaries van onze zusterkerk op de Filippijnen was bijna € 3.200, waarvoor onze hartelijke dank.