Sint Paulus Missie en diaconaat buitenland

Acties | Voorjaarsactie 2017

De blije boodschap die echt blij maakt!

De blije boodschap die echt blij maakt! En dan de vraag: Wat doe je als datgene waar je je hele ziel en zaligheid al jaren in steekt echt een succes wordt? Als jouw eigen gemeenschap doet waar de mensen om je heen echt op zitten te wachten? Als er ook nog een toestroom is van nieuwe medezusters, die jouw enthousiasme willen delen en met je mee willen doen? Dan schrijf je een plan over hoe je in de nabije toekomst nog steeds op eigen benen verder kan. Nou, zo’n plan kregen we van de zusters van Sayuni in Tanzania.

U kent ze misschien nog van eerdere acties: de jonge gemeenschap, die zich laat zien als een betrokken groep voor de zorg in de wijde omgeving. En zelfredzaam is tot en met. U herinnert zich wellicht nog die vergrote  kliniek met  gemotiveerd personeel, waaraan wij hebben bijgedragen. Plus de moeder en kind zorg die nu dichtbij mogelijk is en waarvoor je niet meer 2 dagreizen per bamboedraagbaar onderweg bent.

De zusters hebben al die tijd ook hard gewerkt voor goed voedsel uit de eigen tuinen. En voor verse boomaanplant, waardoor ze voldoende hout kunnen verkopen of zelf verwerken. Zo voorzien ze in hun eigen onderhoud. De groei zit er goed in. En dus hebben het gezin van de hulparts en alle nieuwe zusters nu ook voeding nodig. En met die ene inmiddels al wat oudere trekker gaat dat niet meer lukken.

Daarom willen we gezamenlijk met de andere oud-katholieke kerken in Europa een tweede trekker mogelijk maken. De vertegenwoordigers van de Zwitserse en Duitse missie van onze zusterkerken zijn al jaren razend enthousiast over dit Sayuni-succesverhaal. Daarom willen we weer graag meedoen om het vervolg te waarborgen van de groei en bloei van het Goede Nieuws daar. Doet u mee voor die tweede trekker zodat ze voor zichzelf kunnen blijven zorgen EN voor al die vele mensen in hun omgeving?

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

 

Namens Sint Paulus, OK missie en diaconaat buitenland,

 

Loek Wagenaar,

Vice-voorzitter