Benefietconcert

Zaterdag 30 juni vond in een volle parochiekerk van Amsterdam het feestelijke benefietconcert plaats ter gelegenheid van het gouden jubileum van Sint Paulus, OK Missie en Diaconaat buitenland. Gertjan Arentsen, bariton, en James Pollard, accordeon en piano, verzorgden het concert met zichtbaar plezier! De aanwezigen zongen met regelmaat mee met de bekende liedjes en liederen van o.a. Wim Sonneveld, Jules de Corte, Franz Schubert en Guiseppe Verdi. De sfeer zat er meteen goed in! Tijdens de toegift werd gecollecteerd ten bate van het werk van Sint Paulus en één van de vertegenwoordigers van een fonds bood spontaan aan de opbrengst van de collecte te verdubbelen.  Dit wordt door het bestuur van Sint Paulus zeer gewaardeerd!

 

De overgang van het frivole concert naar de Vespers ter gelegenheid van het 10-jarig bisschopsjubileum van Dick Schoon, de Bisschop van Haarlem, verliep heel natuurlijk. De bisschop sprak in zijn preek over wat er de afgelopen 10 jaren goed ging en wat er niet goed ging en ontzag zichzelf daarbij niet. Tot vreugde van de aanwezigen besloot de bisschop zijn preek met de woorden: op naar de volgende 10 jaar!

 

Na afloop was er gelegenheid om de Bisschop van Haarlem te feliciteren. Hij werd namens de Bisschopskas van Haarlem toegesproken door Laura Zwart-Vuil en ook de aanwezige Bisschop Dindo van onze Filippijnse zusterkerk sprak een kort woordje dat hij afsloot met een prachtig lied over vrede.

Al met al een bijzonder samenzijn en daarbij past een woord van dank aan de Amsterdamse parochie voor de gastvrijheid die verleend werd en aan de musici die belangeloos meewerkten aan het benefietconcert.