Jubileumbezoek Hilversum

St Paulus Missie en Diaconaat steunt sinds 2007 de Bethune huis in Hong Kong. De motivatie om vrijwilligerswerk te doen voor de missie blijft altijd het contact met mensen. Vroeger was dat contact vaak via brieven, tegenwoordig is dat via internet met whatsapp en email. Af en toe heeft men een  buitenkansje in de vorm van persoonlijk contact. Twee medewerkers van het Bethune Huis, Norman Uy Carnay en Jun Tellez zijn in Nederland voor een conferentie en hebben tijd gemaakt voor een bezoek aan de missie en haar achterban, de Oud Katholieke kerk. Met een beetje overleg is er gekozen voor de Parochie Hilversum. Omdat Karen moest zingen heeft Marijke Schoorl de gasten verwelkomt en opgevangen tijdens de dienst. Een Engelse versie van de lezingen was aanwezig.

Bart Bikker heeft ervoor gezorgd dat een beamer, scherm en laptop aanwezig waren. Alles werkte perfect. Na de dienst hebben de gasten een filmpje laten zien over de werk dat ze doen. De film toonde de persoonlijke verhalen van migranten vrouwen die daar worden opgevangen. De verhalen zijn allemaal anders. Ontslagen, zonder geld en nergens terecht kunnen. Loon maanden niet betaald. Slecht behandeld. Ziek en daardoor ontslagen. De vrouwen kennen hun rechten niet en bij het Bethune huis krijgen ze juridisch hulp om hun baas te vervolgen en zo hun recht te krijgen. Naast juridische hulp krijgen ze hulp om te verwerken wat ze hebben meegemaakt. De vrouwen steunen elkaar. De opvang biedt gratis onderdak en eten .

Omdat St Paulus missie en Diaconaat al 10 jaar het Bethune Huis steunt heeft Jun een lijst met een certificaat van waardering aan Karen ( als vertegenwoordiger van  de missie ) overhandigd.

Na afloop werd en onder ander met de pastoor gepraat. Karen heeft de gasten uitgenodigd om bij haar thuis erwetensoep en roggenbrood met katenspek te eten. Daar werd over andere onderwerpen gesproken. Een heel geslaagde bezoek.

 

Kijk ook op de site van parochie Hilversum